Košík je momentálne prázdny.
×
Košík je momentálne prázdny.
Novoročné žemličky – prasiatka
16. januára 2018 Zuzana Machova

Novoročné žemličky – prasiatka

Posted in Dezerty a maškrty, Múčne jedlá, Recept

Veselé slané pečivo s tvarohom.

Koľko to trvá

45 minút

Ako sa to robí

20 dg tvarohu zamiesime s jedným vajíčkom, 6 lyžicami oleja, 300 g hladkej múky, soľou a pol sáčkom prášku do pečiva.

Vykrajujeme väčšie koleso na hlavičku, menšie koleso na rypáčik(do neho vyryte nosné dierky), dve polkolieska, alebo trojuholníky na ušká.  Vytvoríme prasaciu hlavičku tak, že súčiastky navhlčíme vodou, aby sa zlepili.

Potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme na pečiacom papieri cca 20 minút na 180 stupňov.

Po vychladnutí vyrobíme očká z bielej potravinárskej hmoty a čiernej šošovice.

Finta

Nemá to výraznú chuť, sú to také žemle, ale milé. Skúste pridať nadrobno nakrájanú slaninu, alebo oškvarky. Aj bryndza je fajn. Nie sú síce také pekné, ale chutia lepšie.

Nákupný zoznam

300 g hladkej múky, 6 lyžíc oleja, 2 vajcia, soľ, 200 g tvarohu, prášok do pečiva, čierna šošovica, biela potravinárska hmota na ozdobovanie.

Comments (0)

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*